Świat drobnoustrojów w bibliotece

Już po raz kolejny gościliśmy w bibliotece Panią dr inż. Małgorzatę Piechotę z Instytutu Nauk Biologicznych Wydziału Nauk Ścisłych i Przyrodniczych Uniwersytetu w Siedlcach, która poprowadziła bardzo ciekawe warsztaty na temat „Wielki świat drobnoustrojów”. Zaproszona młodzież z dwóch klas IV Liceum Ogólnokształcącego w Siedlcach dowiedziała się o drobnoustrojach, którym zawdzięczamy produkty takie jak jogurty, kefiry, kiszone ogórki, ciasto drożdżowe czy sery pleśniowe spotykane w naszym codziennym życiu.

Oprac. Aneta Jasińska, Anna Mirońska

Polityka cookies i prywatności

Strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celu niezbędnym do prawidłowego działania serwisu, dostosowania strony do indywidualnych preferencji użytkownika oraz statystyk. Wyłączenie zapisywania plików cookies jest możliwe w ustawieniach każdej przeglądarki internetowej, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies należy opuścić stronę.

Zaznacz cookies, które akceptujesz:
Return