Już po raz kolejny gościliśmy w bibliotece Panią dr inż. Małgorzatę Piechotę z Instytutu Nauk Biologicznych Wydziału Nauk Ścisłych i Przyrodniczych Uniwersytetu w Siedlcach, która poprowadziła bardzo ciekawe warsztaty na temat „Wielki świat drobnoustrojów”. Zaproszona młodzież z dwóch klas IV Liceum Ogólnokształcącego w Siedlcach dowiedziała się o drobnoustrojach, którym zawdzięczamy produkty takie jak jogurty, kefiry, kiszone ogórki, ciasto drożdżowe czy sery pleśniowe spotykane w naszym codziennym życiu.
Oprac. Aneta Jasińska, Anna Mirońska
![](https://bpsiedlce.pl/wp-content/uploads/sites/5/2024/05/xRcoP2g0-1.jpg)
![](https://bpsiedlce.pl/wp-content/uploads/sites/5/2024/05/eTPofi4p-768x1024.jpg)
![](https://bpsiedlce.pl/wp-content/uploads/sites/5/2024/05/F4-Dugbv.jpg)
![](https://bpsiedlce.pl/wp-content/uploads/sites/5/2024/05/LasgFa2u.jpg)
![](https://bpsiedlce.pl/wp-content/uploads/sites/5/2024/05/EcCQ9nr-.jpg)
![](https://bpsiedlce.pl/wp-content/uploads/sites/5/2024/05/442479917_3605263273059385_8087028693097687619_n-473x1024.jpg)
![](https://bpsiedlce.pl/wp-content/uploads/sites/5/2024/05/0vJPn5hp.jpg)
![](https://bpsiedlce.pl/wp-content/uploads/sites/5/2024/05/0RRgDsFd.jpg)